เพื่อนส่งเพลงมาให้ฟังครับ พร้อมทั้งกำชับว่า “มึงต้องฟังให้ได้”

พอเปิดเข้าไปดูรายละเอียด วงอะไรวะเนี่ย “บิ๊กวัน กันทรลักษ์” ชื่อวงแบบนี้มาจากศรีสะเกษแน่นอน ชื่อเพลงอะไร “อย่าเรื่องมาก อยากได้บ่ผัว” เดี๋ยว นี้มันเพลงอะไร ชื่อเพลงแหกทุกสไตล์การเขียนเพลงที่เคยได้รับรู้มาตลอดชีวิต ตื่นเต้นกับชื่อวงและชื่อเพลงไปแล้ว ไหน ต้องขอลองสัมผัสผลงานซักนิด

เฮ้ย! นี่มันครีเอทมาก!

เท่าที่ลองค้นข้อมูลในกูเกิลดูเข้าใจว่าเป็นศิลปินเดี่ยวกับวงแบ็คอัพครับ ตัวดนตรีเป็นโปรเกรสซีฟร็อกที่มีสัดส่วนซับซ้อนกว่าเพลงร็อกทั่วไป รวมถึงมีซาวด์คีย์บอร์ดคลอไปตลอดเพลงด้วย ร้องแบบบ่น ๆ ภาษาไทยสำเนียงอีสาน มีการสลับไปใช้จังหวะจะโคนแบบหมอลำทั้งดนตรีและการร้อง รวมถึงมีพาร์ทที่โชว์กีตาร์โซโล่ด้วย ส่วนของวงแบ็คอัพคือดีเยี่ยมครับ ติดที่เสียงนักร้องตรงท่อนบ่นนี่แหละ ไม่มีพลังเอาซะเลย ส่วนท่อนหมอลำนี่ไม่พูดถึงไม่ได้ครับ สำเนียงเป๊ะ ต้นตำรับอีสานมาเต็ม

ลองไปฟังเพลงอื่นอย่าง ไผตาย อย่าเผาผี, เต้นบ่ได้ ฯลฯ โซโล่จัดจ้านทุกเพลงครับ แต่ก็ยังไม่หนักเท่าเพลงที่ผมแปะคลิปไว้ท้ายโพสต์นี้ พร้อมแล้วก็ไปฟังกันเลยครับ “อย่าเรื่องมาก อยากได้บ่ผัว”

มีคนคอมเมนต์เนื้อเพลงเอาไว้ในยูทูบด้วยครับ เผื่อจะฟังกันไม่รู้เรื่อง ฮ่า ๆ:

ทนกันมาตั้งโดนจิบ่หลูโตนอ้ายแนบ่นาง ดมแต่คอแต่คางอ้ายว่าบ่ส่างอ้ายบ่แฟร์ จัดให้แนเป็นหยังหมองนาทงน้อยสิปั้นคันแท อย่าสิโพดหลายแหม๋อย่าสิงอแง ขี้คร้านเอาใจ อย่าเป็นเฟือนเป็นไฟคันบายเข้าใกล้หมองใต้สะดือ ให้เจ้าอยู่ซือๆ อย่าปากอย่าหือเสยไว้ๆ สิพาโจรตาเดียวเข้าไปท่องเที่ยวในถ้ำทรามวัย อย่ารำรีรำไร สิเว้ายากหลาย จัดมาจัดมา

*แพงไว้โดนมันบ่ดี บ่หลายปีโลกกะแตก เปิดออกสาไหปลาแดก อ้ายสิใส่ ตำบักฮุง * * อย่าเรื่องมาก(อยากได้บ่ผัวอยากได้บ่ผัวอยากได้บ่ผัว) อย่าเว้ายาก(อยากได้บ่ผัวอยากได้บ่ผัวอยากได้บ่ผัว) อย่าสิยาก(อยากได้บ่ผัวอยากได้บ่ผัวอยากได้บ่ผัว) มัวเฮ็ดหยัง (ลำ) เฮ็ดบุญฮวมกันมาแล้ว ฟ้าวเอาแนวกันไว้ดีกว่า จกปลาแดกมาใส่ตำซั่ว มัวช้าอยู่เฮ็ดหยัง ให่ฟ้าวฝั่งระวังโลกแตก แผ่นดินแยกออกข่าวสู่มื่อ หม่องใต้สะดือให่มอบสาหม่องใต้สะดือให่มอบเถาะ อย่าเรื่องมาก